Activiteiten

  UP-DATE'S -- Hier vindt U de recente wijzigingen, toevoegingen en actuele publicaties

 

 

 

 

 

Start
English
עברית
EspaŮol
Wie zijn wij?
Activiteiten
Shabbath in Susya
Thora
Tenach
Emuna
Mitswot
Het Joodse vragertje
Messias
Beth HaMikdash
Joods denken
Jodendom
Kabbalah
ISRAEL
Zionisme
Aliyah
Gebeden
Zmirot
Citaten
Links
Noachidisch
Lectuur

 

 

 

Shalom Center at Facebook     Shalom Center at Youtube  Shalom Center at Vimeo  Shalom Center at Twitter

 

 

English

 

 שלום סנטר

 

Shalom Center

Joods activiteiten programma in de Hevron Heuvels

 

 

 

 

In Susya - Har Hevron heeft Shalom Center een activiteiten programma voor niet-Joden die een kijkje willen nemen in IsraŽl maar ook in de Joodse wereld, het leven in een Joodse gemeenschap hier of die wat willen zien of leren over de actuele situatie hier in Israel/Judea. We ontvangen hier Noachieten, Christenen, Efraimieten, '10-Tribers', Messiasbelijdende gelovigen en andere geÔnteresseerden in ons leven hier in Judea..  De programma's zijn toeristisch en informatief. Via 'Susya Tourism' kunnen we nu ook 'Een Shabbath in Susya' aanbieden. 

 

Shalom Center heeft verder een programma voor gezinnen die via een officiŽle (door de Staat IsraŽl erkende) giyur aan willen sluiten bij het Joodse volk. Gezinnen worden geholpen met huisvesting, coaching en vinden van een erkende studieplaats.

 

 

 

 

Inmiddels hebben we hier bezoekers gehad  Nederland, BelgiŽ, Zuid Afrika, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, ItaliŽ, Engeland, Schotland, Noord-Ierland, Ierland, IJsland, Malta, SloveniŽ, ServiŽ, Verenigde Staten van Amerika, Canada, Ecuador, Honduras, ArgentiniŽ, AustraliŽ, Nieuw Zeeland, India, China, Zuid Korea, Filippijnen, Thailand en IndonesiŽ.

 

 

Shalom Center at Youtube

 

 

 

 

 

Studeren op de historische locaties; Jeruzalem, de berg Sion, Hevron en het Hebron gebergte, vieren van de feesten en doen van vrijwilligerswerk

 

 

 

Voor verdere informatie kunt u een e-mail sturen (click here).

 

 

 

 

De plaats Orthodox-Joodse plaats Susya en het Har Hevron gebied worden gekenmerkt door de landelijke atmosfeer die er heerst. Het zijn plaatsen met eenvoudige niet-materialistische gemeenschappen die sterk religieus zijn. Kernwaarden voor het religieuze Orthodox-Joodse leven hier zijn; Emunah (geloof in God), het bouwen aan een gezond familieleven in een goede balans met leren van Thora en werken. Het  zij ook een plaatsen met Ecologische interesses. Plaatsen waar liefde is voor het fysieke land IsraŽl en waar dat op de een of andere manier nadrukkelijk tot uitdrukking wordt gebracht. Het Har Hevron gebied in het Har Hevron gebergte, is een plaats die uitnodigt om in de natuur door te brengen, te bidden, te mediteren, de plaats waar koning David, als herder, eens met zijn kuddes weidde en veel van zijn psalmen dichtte en later ook rondtrok met zijn soldaten voor hij koning in Jeruzalem werd en Thora leerde. De plaats waar hij gevormd werd voor het koningschap. Het gebied is de oorspronkelijke poort tot het land IsraŽl. Hier beklommen de 12 verspieders 'HaHar' (het Hevron gebergte via de eeuwenoude route van Arad naar Hevron. Het was de bedoeling dat ze in vertrouwen het land vanaf hier in bezit zouden nemen.

 

Susya is een eeuwenoude Joodse plaats die ruim 30 jaar geleden is herbouwd. Het moderne Susya is gebouwd op een heuvel waar een grote Joodse wijngaard was met een grote wijnpers. Verder was er ook een mikwe aanwezig. Er zijn verder veel overblijfselen van de Joodse plaats (met name uit de Talmudische tijd), die waarschijnlijk vooral door kohaniem (priesters en of levieten) werd bewoond, vanuit de 3e en 4e eeuw. Het zou daarom ook zo kunnen zijn dat het een onderdeel was van de Levitische stad Yutta. De mensen woonden niet alleen in huizen maar ook in een van de vele (woon)grotten gemaakt die het gebied rijk is. Opvallend is het grote aantal in tact gebleven mikwe's (Joodse rituele baden) die door priesters en/of Levieten werd gebruikt. Verder is er  vanuit de tijd van de Maccabeeen nog de ruine van een fort. Ook de andere plaatsen hebben een duidelijke Joodse historie.

 

Accommodatie voor verblijf is aanwezig in deze Orthodox-Joodse settlement Susya in het Hebron gebergte aan de rand van de Negev woestijn. Er is bijvoorbeeld een zogenaamde 'veldschool' (Beth Sefer Sadť) die kamers verhuurt. Zwembad (in zomermaanden) en supermarkt zijn aanwezig in het dorp. Deze plaats is ook een goede uitvalsbasis voor tochten naar de heuvels van Yudea, de woestijn, maar ook naar Hebron (de plaats waar ook Avraham, Itschak en Ya'akov liggen begraven), Yatir Forest, Arad, Massada etc.

 

 

 

 

 

 

  

Overblijfselen van eeuwenoude synagoge in Oud-Susya en overblijfselen van een zo'n 2000 oude Joodse burcht

 

 

Susya (of Sussya) ligt een half uurtje ten noorden van Be'er Sheva, een uurtje rijden ten zuiden van Jeruzalem, de stad van Koning David (en een uur en een kwartier rijden vanaf het vliegveld). Het ligt dichtbij de woestijn (op zo'n 800 meter hoogte), maar ook dichtbij Hebron (de plaats waar ook Avraham, Itschak en Ya'akov liggen begraven), Yatir Forest, Arad en Massada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start ] [ Inhoud ]

Voor vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan
webmaster@shalom-center.org
Laatst bijgewerkt: 29 november 2021